Hétfőn a napos idő mellett fátyol- és gomolyfelhők lesznek az égen, utóbbiakból csak kis eséllyel fordulhat elő egy-egy helyen zápor, zivatar az ország középső harmadán.

A Dunántúlon az északnyugati, a Tiszántúlon és az Északi-középhegység keleti felében az északi, északkeleti szelet kísérik élénk, főként a Bodrogközben, valamint az Északnyugat-Dunántúlon és a Balaton térségében olykor erős lökések. 

  • A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 35 fok között alakul,
  • de a Dél-Alföldön ennél egy-két fokkal nagyobb lesz a forróság.
  • Késő estére 23 és 30 fok közé csökken a hőmérséklet, délen lesz a legmelegebb.

Napközben a Duna szélesebb sávjában elvétve alakulhat ki egy-egy zivatar.

A keddre virradó éjszaka folyamán előbb a Dunántúl középső területein, majd a Dunántúlon másutt is kialakulhatnak zivatarok, melyeket viharos széllökések, apró szemű jég és intenzív csapadék kísérhet.

Kiváltképp a Nyugat-Dunántúlon az ismétlődő cellaátvonulásokból lokálisan 25 mm-t meghaladó csapadékösszeg is összegyűlhet - közölte a HungaroMet.

Kedden a napsütés mellett átmenetileg erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés. Reggel főként a Dunántúlon, délután a középső és keleti tájakon alakulhat ki szórványosan zápor, zivatar. Élénk, nyugaton és néhol északkeleten, valamint zivatarok környezetében erős lesz az északi-északkeleti szél. Kora reggel 15-23, a délutáni órákban 28-36 fokot mérhetünk, a legmelegebb a Dél-Alföldön lesz.

Szerdán csak elvétve a Dunántúlon alakulhat ki egy-egy zápor, zivatar, a napsütésé lesz a főszerep. Hajnalban 15-22, délután 30-36 fok várható. Az északkeleti szél főként a Dunától keletre lehet élénk.

Csütörtökön és pénteken is sok napsütésre van kilátás, a legtöbb helyen száraz marad az idő, legfeljebb egy-egy helyen fordulhat elő átmenetileg zápor, esetleg gyenge zivatar. Többfelé élénk marad az északi-északkeleti szél. Délutánonként 31-36 fokot mutathatnak a hőmérők - olvasható az Időkép előrejelzésében.