Tovább fokozódik a kánikula, napról napra átlagosan egy fokkal emelkedik a hőmérséklet, a hét közepére már forróság lesz Magyarországon.

A mostani  hőhullám annyiban lesz más, mint az előző, hogy alacsonyabb lesz a levegő nedvességtartalma, nem lesz annyira fülledt az idő, és kevesebb helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

A mostani számítások szerint jövő vasárnap-hétfő tájékán érkezhet egy hidegfront, ami miatt pár fokkal visszaesik a hőmérséklet

írta Hungaromet a Facebook oldalán.
A meteorológiai szolgálat jelentése szerint hétfőn egy hidegfront súrolja hazánkat észak felől, de ennek ellenére nem lesz hűvösebb. A front felhőzete viszont elér minket, és a front előtti labilis légtömegben is kialakulhatnak záporok, zivatarok.

Az erőteljesebb nappali gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütés valószínű, majd estére a gomolyok összeesnek, kiderül az ég.

Záporok zivatarok elszórtan, nagyobb számban a Duna vonalától keletre alakulnak ki, helyenként felhőszakadás is lehet. Az északias irányú szelet helyenként élénk lökések kísérhetik, zivatarokhoz viszont erős, viharos lökések is társulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 30 és 37 fok között várható, de északnyugaton 30 fok alatt maradhat a csúcshőmérséklet. Késő estére 20 és 28 fok közé hűl le a levegő.
Kedden sok napsütésre számíthatunk, keletebbre lehetnek felhősebb részek, de csapadék nem valószínű. A Dunától keletre élénk lökések kísérhetik az északi-északkeleti szelet. Délutánra 31 és 38 fok közé melegszik a levegő.

Szerdán folytatódik a hőség, a túlnyomóan napos időben 33-39 fokra számíthatunk. Számottevő csapadék sehol sem valószínű, ugyanakkor többfelé élénk lesz a keleti-délkeleti szél.

Csütörtökön a napos-gomolyfelhős időben legfeljebb néhol alakulhat ki zápor, zivatar. Többfelé élénk, néhol erős lesz a légmozgás. Forróság lesz, 33-40 fokot mutathatnak délután a hőmérők. 

Pénteken sem várható változás, marad a tikkasztó hőség, 34-40 fokos csúcsokkal

- olvasható az Időkép oldalán.