Ismét bekerült a közélet áramvonalába egy esetleges budapesti nyári olimpia. Ugyan Karácsony Gergely korábban már kifejtette, hogy nem akadályozná az ötkarikás játékok megrendezését, a közvélemény-kutatások alapján a magyarok továbbra sem vevők az ötletre. Emellett Fürjes Balázs, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja sem túl optimista a 2036-os budapesti olimpia ötletével kapcsolatosan.

Az InfoRádiónak az ügy kapcsán ismét megszólalt Karácsony Gergely annak apropóján, hogy kilátogatott a párizsi paralimpikonok budapesti fogadására. Mint mondta, az ő álláspontja mindig is a nyitottság volt, és már a 2024-es olimpiára vonatkozó budapesti pályázatot is támogatta.

Egy olimpia és egy paralimpia óriási lehetőség egy városnak, erre egy főpolgármester, ha akarna, se tudna nemet mondani

– szögezte le. Hozzátette, nyilván a MOB-nak és a Paralimpiai Bizottságnak kell felkérnie erre a várost, ez azonban szerinte benne van a levegőben, és Budapest előbb-utóbb döntéshelyzetbe kerül.

Viszont mivel egy ilyen felkérés elfogadása nem csupán az olimpia, hanem a paralimpia megrendezésével is járna, ezért Karácsony Gergely szerint 2036-ig el lehetne érni, hogy egész Budapest akadálymentes legyen.

Elképesztően sokan követték a párizsi olimpiát

A YouTube blogbejegyzésében brutális nézettségi számokról számolt be a 2024-es nyári olimpiai játékokat illetően.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.