Átkerültünk a hullámzó frontrendszer hátoldalára, ami miatt már hűvösebb és szárazabb légtömeg érkezik fölénk. Szerdán már kevesebb helyen esik az eső, utána a hét második felén  melegedés veszi kezdetét.

Erőteljes gomolyfelhő-képződés és főként keleten sok fátyolfelhő mellett többórás napsütésre számíthatunk, de a keleti határ mentén kevesebbet süthet a nap. Az Alpokalján és a Salgótarján-Szeged vonalban néhol kialakulhatnak záporok, másutt nem valószínű csapadék. Az északnyugati, északi szél többfelé élénk, egy-egy helyen átmenetileg erős lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható. Késő estére 14 és 19 fok közé hűl le a levegő

- olvasható a HungaroMet  előrejelzésében.

Szerdán és csütörtökön csak gomoly- és fátyolfelhők zavarhatják az alapvetően napos időjárást. Kisebb eső, záporok, gyenge zivatarok csak helyenként alakulhatnak ki, elsősorban nyugaton, valamint keleti, északkeleti területeken. Az északi, északnyugati szél még többfelé élénk, helyenként erős lesz, de viharos szélre már nem kell számítanunk.

Egy időre megszűnnek a trópusi éjszakák, éjszakánként 10-17 fok közé hűl le a levegő.

A hidegebb északi völgyekben pár fokkal 10 fok alá csökkenhet a hőmérséklet. Délutánonként nem fogunk fázni egy szál pólóban, rövid nadrágban, de megsülni sem fogunk a nagy melegben, hiszen

24-30 fok közötti csúcshőmérsékletek várhatóak.

Pénteken is hasonló idő várható, csak kicsivel lesz melegebb az idő. Hétvégére azonban újra tervezhetjük a strandolást, hétvégén visszatér a kánikula - írja az Időkép.