Véget ért Kiss László kihallgatása, az óbudai polgármestert hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsítják Zamecsnik Péter, Kiss ügyvédjének tájékoztatása szerint.

Az ügyvéd a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy az ügyészség kezdeményezte a politikus letartóztatását, aki abszurdnak tartja a gyanúsítást.

A lap információi szerint a hatóság a polgármesteren kívül több személyt is gyanúsítottként hallgatott ki.

Bús Balázs korábbi óbudai polgármester az Indexnek arról beszélt, hogy a történtek után egyetlen járható út van: az alakuló testületi ülésen, ami októberben lesz, fel kell oszlatnia a testületnek önmagát.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szerdán vette őrizetbe Kiss Lászlót, valamint összehangolt akciót tartott a III. kerületi önkormányzatnál.

Az óbudai önkormányzat korábban az önkormányzatnál történt házkutatásról azt közölte, hogy négy nyomozó tartózkodott a hivatal épületében, akikkel mindenben együttműködtek, a kért szkennelt iratokat hiánytalanul átadták. Ismét megerősítették, hogy az önkormányzat valamennyi szerződése szabályos és valós teljesítésen alapul, ami kizárja a jogszerűtlenséget vagy a fiktivitást.

Az első gyanúsítottakat még március elején fogták el az ügyben, miután kiderült, hogy egy férfi szolgáltatások nyújtására, illetve eszközbeszerzésekre fiktív szerződéseket kötött az önkormányzattal, illetve az egyik gyanúsított társa által kijelölt két céggel. A gyanúsítottak a fiktív szerződések ellenértékeként beérkezett pénzösszegeket készpénzben felvették, és korrupciós célokra fordították. 

Forrnak az indultak az óbudai korrupciós ügyben: lemondásra szólították fel a polgármestert

Bús Balázs, a került Fideszes polgármesterjelöltje szerint Kiss László a felelős a történtekért, aki ezt követően nem maradhat a hivatalában.