A hírt a Magyar Nemzet tudta meg a polgármester ügyvédjétől, Zamecsnik Pétertől. Kiss Lászlót augusztus közepén tartóztatták le.

A Központi Nyomozó Főügyészség még korábban közölte, hogy Óbuda polgármestere a 2019 októberi polgármesterré választását követően egy ismerősével megállapodást kötött, hogy rendszeresen megbízásokat kapnak az önkormányzattól azok a cégek, amelyek az ő érdekeltségébe tartoznak. Ezért cserébe azonban neki pénzt kellett visszafizetni.

Annak érdekében, hogy a vesztegetési pénz eredetét és célját leplezzék, az önkormányzat fiktív és túlárazott szerződéseket kötött több olyan gazdasági társasággal, melyet erre a célra hoztak létre. A valóságban ugyanakkor nem a szerződő cégek teljesítették a színlelt vállalkozási szerződésekben írt szolgáltatásokat, hanem más gazdasági társaságok.

A Főügyészség közlése szerint esetenként az önkormányzat alkalmazottai végezték el a vállalt munkát. Kiss László letartóztatását először 30 napra hosszabbították meg.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke korábban az ügyben azt nyilatkozta, hogy a nyomozás szerinte valójában csak egy eszköz arra, hogy új választást kényszerítsenek ki a kerületben.

Az önkormányzat kitálalt, ezért tartóztatták le az óbudai polgármestert

A III. kerületi városvezetés szerződést kötött egy RF Production Hungary Kft. nevű céggel, amelyet nem sokkal azután alapított a polgármester feleségének üzlettársa, hogy Kiss Lászlót 2019-ben Óbuda vezetőjévé választották.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.