„Koncz Zsófia az elmúlt években miniszterhelyettesként dolgozott előbb a Technológiai és Ipari Minisztériumban, majd az Energiaügyi Minisztériumban. Munkájára, széleskörű tapasztalatára a családtámogatások további egyszerűsítésének és bővítésének előkészítésében számít Hankó Balázs” – olvasható a minisztérium közleményében.

Mint írták, a területért korábban felelős Hornung Ágnes az otthonteremtés finanszírozásához kapcsolódó pénzügyi folyamatok szabályozásának felülvizsgálatáért és egyszerűsítéséért, valamint a lakossági állampapír-stratégia megújításának koordinációjáért felelős kormánybiztosként folytatja munkáját – számolt be az MTI. 

A Kulturális és Innovációs Minisztérium közigazgatási államtitkára Ujsághy György lesz, aki több mint egy évtizede több tárcánál vezetőként látott el jogi, koordinációs és irányítói feladatokat. Jogi és koordinációs helyettes államtitkárként Halász Zsolt csatlakozik hozzá, aki eddig az Energiaügyi Minisztérium helyettes államtitkára volt, de augusztus 1-től átigazol a KIM-be.

Egy másik kormányhatározat arról tájékoztat: Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos kormánybiztosi kinevezését visszavonta a kormány szeptember 1-jei hatállyal. Indoklás nincs a határozathoz. Sztojka Attila körül volt idén némi fennforgás: a Népszava korábbi cikke szerint egy bennfentes támogatója szembefordult vele – írja az mfor.hu

Dér Ádámot viszont augusztus 1-jétől az Energiaügyi Minisztérium helyettes államtitkárává nevezik ki, ahogy Szőke Balázst is.

Egyetlen határozattal 4 helyettes államtitkárt is felment a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériumban Orbán Viktor:

Greinstetter Balázst, dr. Nemcsok Dénes Sándort, Oláh Gábort és Tóthné dr. Csonka Enikő Emesét azonban ezúttal indoklással menti fel a miniszterelnök. A határozat szerint a  Nemzeti Fejlesztési Központon belül működő főigazgatóságot vezető főigazgatóvá nevezik ki az érintett személyeket, ezért mentették fel őket.

Megjelent a Közlöny melett egy Hivatalos Értesítő is; ebben szerepel egy utasítás, mely szerint Böröcz László Ambrus Budapest világörökségi területfejlesztésének kommunikációjáért felelős miniszteri biztosi kinevezése ugyan lejárt volna július végén, de két hónappal, szeptember 30-áig meghosszabbították azt.