Hivatalból hatósági ellenőrzést indított a Ryanair, a Wizzair, a SunExpress és a Eurowings légitársaságokkal szemben Budapest Főváros Kormányhivatala az utóbbi napokban tapasztalt jelentős járatkésesek kapcsán.

A kormányhivatal tájékoztatása szerint a hatósági ellenőrzés arra irányul, hogy a légitársaságok betartották-e a vonatkozó uniós rendelet előírásait az utasok tájékoztatását, valamint a nekik nyújtandó segítséget illetően.

Amennyiben az ellenőrzés során jogsértés gyanúja merül fel, a szükséges eljárásokat a kormányhivatal megindítja az érintett légitársasággal szemben.

A kormányhivatal az idegenforgalmi főszezon alatt kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy fellépjen azon légitársaságokkal szemben, amelyek nem tartják be a jogszabályi előírásokat, veszélyeztetve ezáltal az utazók nyugodt családi kikapcsolódását.

Teljesen eluralkodtak a járatkésések a hazai és európai reptereken

A járatkésések számának átlaga rendkívüli mértékben megugrott az Európai Unióban, mivel a légitársaságok kapacitásbeli képességei nem találkoznak a megnövekedett fogyasztói kereslettel. A Budapest Airport lapunknak megszólalt a Törökországba tartó gép körül kialakult kisebb incidensről is, a szakértő pedig rámutatott: a késések gyarapodása a hatalmas kereslet eredménye.