Ahogy arról az Economx is beszámolt: a Lázár János vezette Építészeti és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) tervei szerint Debrecen külterületén fekvő, az M35-ös autópálya és az új BMW autógyárhoz vezető lehajtó által határolt 6,5 hektáros területen húznák fel a 14 ezer négyzetméteres múzeumot is tartalmazó új létesítményt. 

A tárcavezető májusban jelentette be, hogy terveik szerint a Közlekedési Múzeumot a cívisvárosban építik meg. Az építési és közlekedési miniszter akkor közölte, hogy ezt a kormány első olvasatban megtárgyalta, és ezt a 150 milliárd forintos beruházást meg lehetne valósítani valahol a BMW-gyár közelében.

A legújabb hírek szerint

felpörgették a költözést, már székhelyet és adószámot is változtatott a közlekedési múzeum: az új székhely Budapest után a debreceni Széchenyi utca 31.

- tudta meg a Népszava.

A pályázati hirdetmény szerint a koncepciókat szeptember 13-án délig várják, az egyfordulós pályázat első három helyezettjének díjazására összesen 94,8 millió forintot különített el a szaktárca.

A tárca reményei szerint az új épületegyüttest évi 350 ezer látogató keresi majd fel. Lázár János szerint a 150 milliárd forintos beruházással felépülő új múzeum Debrecenbe költöztetése az ország gazdasági érdeke.