Egy hosszabb műszaki felújítást követően a Zugligeti  Libegő már két hónapja várja a kirándulni vágyókat. Az ország első személyszállító drótkötélpályája 1040 méter hosszú, a két állomása között pedig 262 méter a szintkülönbség – olvasható BKV sajtóközleményében.

Hegymenetben a főváros legmagasabb pontjának közelébe, a János-hegyre lehet feljutni, völgymenetben pedig Budapestre kínál egyedi kilátást a felvonó, a kikapcsolódni vágyóknak. Éjszakai üzemmenetben csak ilyenkor, a Libegők Éjszakáján működik.

A IX. Libegők éjszakáján, 2024. július 13-án 17:00 órától éjjel 1 óráig lehet libegni a János hegyre. Az éjszakai utazás izgalma és a kivilágított főváros látványa egy nem mindennapi élményt ígér.

A rendezvény külön erre az alkalomra szóló 5 ezer forintos retúrjegy megvásárlásával látogatható.

A jegyek csak korlátozott számban kaphatóak, így aki nem szeretne lemaradni, annak érdemes elővételben megváltania a jegyét. Ezt a Deák Ferenc téri metró aluljáróban található Földalatti Vasúti Múzeumban tehetik meg a kirándulni vágyók, nyitvatartási időben (hétfő kivételével 10 órától 17 óráig). 

Ezen felül a jegyeket csak készpénzzel lehet megváltani, valamint fontos megjegyezni, hogy gyermek-, diákjegy a rendezvényre nem váltható, de az utazás 3 éves kor alatt ingyenes.

A libegőzés szerelmesei azonban előnyben vannak, hiszen a Libegő Loyalty Kártyával az első 100 vásárló 50 százalékos kedvezménnyel válthatja meg jegyét a IX. Libegők Éjszakájára. A kártya egyszeri díj fizetésével vásárolható meg, amelynek összege egy felnőtt számára 6 ezer, míg  diákigazolvány felmutatásával 3 ezer forint. 

Meghosszabbítanák Budapest legrövidebb villamosvonalát

Budapest legrövidebb pályájú villamosa, a 42-es vonalát 3 kilométerrel hosszabbítanák meg, így olyan környékbeli intézmények megközelítésére nyílhat lehetőség, mint a Bozsik Aréna, a Kispesti temető vagy a Bókay-kert.
Bővebben--->