Ennek elkerülése érdekében a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége számos ajánlást megfogalmazott arra vonatkozóan, hogyan tarthatjuk a legforróbb napokon is biztonságban őket.

Vásárlási praktikaként azt javasolják, hogy mindig a hűtött és fagyasztott termékek legyenek az utolsók, amiket leveszünk a polcról, hogy a melegnek minél kevesebb ideig legyenek kitéve.

Hozzáteszik, hogy mindenképp hűtőtáskával érdemes elindulni vásárolni, és amint hazaérünk, helyezzük azonnal hűtőbe vagy fagyasztóba az ezt igénylő ételeket – írja a Somogy Vármegyei Hírportál.

A Szövetség arra is figyelmeztet, hogy a hőhullámok idején különösen fontos a kézmosás, valamint az, hogy alaposan megmossuk a zöldségeket és a gyümölcsöket fogyasztás előtt, beleértve a bogyósgyümölcsöket is. Kulcsfontosságú továbbá a konyhai eszközök, főként a grillezésnél használatosak tisztántartása.

Kiemelik, hogy kerüljük a nyers tojást tartalmazó ételeket, mint a tiramisu vagy a házi majonéz, mivel ezek nagyobb kockázattal okozhatnak szalmonella fertőzést, ha pedig fagylaltot ennénk, válasszunk ismert és megbízható cukrászdákat.

Metanol mérgezés: 34-en haltak meg a csempészett alkoholtól

A szeszcsempészek gyakran adagolnak metanolt – az alkohol egy rendkívül mérgező formáját, amelyet néha fagyállónak használnak – a keverékhez, hogy növeljék annak erejét.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→