Magyar Péter a Facebook-oldalán jelentette be, hogy bő két hónap után újra az ATV vendége lesz.

A Tisza Párt elnöke által „nagy visszatérésnek″ nevezett élő interjú szerdán 20 órakor lesz látható a csatorna Egyenes beszéd című műsorában.

A bejelentést kiszúró Index megjegyzi, a hír azért érdekes, mert

a választások másnapján a Tisza Párt elnöke feldúlva kiviharzott az Egyenes Beszéd stúdiójából.

Az emlékezetes napon Magyar Péternek Rónai Egon műsorvezető váratlan ajándékként egy dossziét adott át, amely a csatorna gyűjtéseit tartalmazta arról, hogy az interjút megelőzően hányszor foglalkoztak a Tisza Párt akkor még alelnöki posztján lépő Magyar Péterrel, hányszor hívták meg vendégként, amit a politikus elutasított. 

Egy reprezentatív felmérésből kiderül, hogy az emberek nagy része, 79 százaléka hallott arról, hogy Magyar Péter félbeszakította interjúját,

és idő előtt távozott az ATV stúdiójából, amikor Rónai Egon műsorvezető a politikust korábbi állításaival szembesítette.

Akik hallottak róla, azok arra a kérdésre, hogy Magyar Péter helyesen járt-e el, mindössze 26 százalék mondta azt, hogy igen,

a válaszadók 63 százaléka szerint Magyar Péter nem járt el helyesen.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (MMHH) bejelentés alapján vizsgálta az esetet, a bejelentő az interjúval kapcsolatban az emberi méltóság megsértésére, valamint a hírekhez fűzött műsorvezetői vélemény tilalmára vonatkozó törvényi rendelkezések megsértését vélelmezte.

A hatósági ellenőrzés alapján

a műsorszámban elhangzott beszélgetés bántó, felkavaró lehetett, azonban az egyenlő emberi méltóság alapértékét megkérdőjelező, szélsőséges kifejezések nem hangzottak el, így az adással kapcsolatban nem merült fel az emberi méltóság sérelme. 

Az NMHH megállapította, hogy az elhangzott beszélgetés nem volt összefüggésben politikai hírrel, ezért hírekhez fűzött műsorvezetői véleményeket tiltó törvényi rendelkezés nem sérülhetett.