A Tisza Párt követeli a feltárt szabálytalanságok és az állami egészségügy tönkretételéért felelős politikai vezetők leváltását és az egészségügy működőképességének megőrzéséért szükséges költségvetési források azonnali biztosítását.
„A vidéki kórházlátogatások előtt megkíséreltem személyesen találkozni Pintér Sándor belügyminiszterrel és Takács Péter egészségügyi államtitkárral. Míg a kórházakban 40 fok körüli hőmérséklet van, addig a Belügyminisztériumban 27 fok, az Egészségügyi Államtitkárság tökéletesen klimatizált üres épületében már-már hűvös, 20-22 fok volt” – írja közösségi oldalán Magyar Péter.
A TISZA Párt elnökének beszámolója szerint sem a belügyminiszter, sem Takács Péter nem tartózkodott 11 órakor és negyed 3-kor a munkahelyén, pedig fontos kérdéseket kellett volna megbeszélniük: 
  1. Igaz-e az, hogy az egészségügyi válsághelyzet idején minden magyar kórház főigazgatója a belügyminiszter utasítására augusztus 21-ig kötelező szabadságát tölti? 
  2. Tervezi-e a belügyminiszter vagy az egészségügyi államtitkár, hogy a kialakult válsághelyzetre tekintettel engedélyezi, hogy a kórházi vezetők azonnali hatállyal visszatérhessenek állomáshelyükre?
  3. Tudomással bír-e a belügyminiszter vagy az egészségügyi államtitkár arról, hogy a kórházak karbantartásáért felelős Közbeszerzési, Ellátási Főigazgatóság (KEF) vezetőjének levele szerint sok kórházban nem történt meg a kórházi klímaberendezések kötelező fertőtlenítése, ami közvetlenül veszélyezteti a kórházban dolgozó és gyógyulni kívánó honfitársaink egészségét? Mikor tervezik tájékoztatni a magyar lakosságot arról, hogy mely kórházakban jelentenek fertőzésveszélyt a még működő, de nem fertőtlenített klímaberendezések a dolgozókra és betegekre? Belügyminiszter úr felvette-e a kapcsolatot a súlyos kórházi mulasztások kapcsán a KEF működéséért felelős Varga Mihály pénzügyminiszterrel? 
  4. Tudomással bírnak-e arról, hogy több más magyar kórház után, ma a budapesti Szent Imre Kórházban is leállt a belgyógyászati osztályon a betegfelvétel a kialakult súlyos ápolóhiány miatt? Mit tesz a kormány a következő 5 napban azért, hogy pótolni lehessen a betegellátást veszélyeztető akut ápolóhiányt?
  5. Szeretném Pintér Sándor belügyminisztert és Takács Sándor államtitkárt a holnapi napon, a teljes magyar sajtó jelenlétében közös kórházi bejárásra invitálni, hogy együtt mutathassuk meg a honfitársainknak a magyar egészségügyi intézmények valós állapotát.
  6. Felszólítom mindkét állami vezetőt, hogy azonnali hatállyal utasítsák az Országos Kórház Főigazgatóságnak az egészségügyi válsághelyzetben szintén szabadságon lévő főigazgatóját, hogy engedélyezze a sajtó munkatársainak a egészségügyi intézményekbe történő belépését és felvételek készítését.
  7. A TISZA Párt nevében felszólítom a belügyminisztert, a pénzügyminisztert, az egészségügyi államtitkárt és az összes állami vezetőt , akit felelősség terhel a kialakult egészségügyi válsághelyzetért és a magyar állami egészségügy szisztematikus lezüllesztéséért, hogy legkésőbb augusztus 31-ével vállalják a politikai felelősségüket és távozzanak hivatalukból.
  8. Felszólítom Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy haladéktalanul szakítsa meg adriai nyaralását, hívjon össze rendkívüli kormányülést és biztosítsa a magyar egészségügy működőképességének fenntartásához szükséges költségvetési forrásokat.