Orbán Viktor több, mint egy hónapja nem szólal meg, miközben évek szisztematikus munkájával totális válságba sodorták az állami egészségügyet. A miniszterelnök július óta hallgat, miközben sokadszorra, de eddig nem tapasztalt mértékben összeomlott a vasúti közlekedés– írja keddi posztjában Magyar Péter.

A Tisza Párt elnöke szerint érthetetlen a miniszterelnök hallgatása, „miközben sok iskolában jelenleg 35-40 fokban szenvednek a gyerekek, valamint a tanárok és a tankerületek még ventilátort sem adnak az iskoláknak, viszont, amit a szülők bevisznek, azokat eltetetik”.

Orbán Viktor az év elején még a gazdaság csodás berobbanásáról fantáziált, de mióta kijöttek a lesújtó növekedési (inkább csökkenési) adatok, azóta hallgat. Pedig volt itt minden, mint a búcsúban: hiánycélemelés, állami beruházások elhalasztása, adóemelés, megszorítások, százmilliárd forintnyi kínai hitel felvétele.

A miniszterelnök a tusványosi világrendszerváltásos beszéde és slim fit latte avokádózás óta csak egy propaganda-interjút adott a Nemzeti Sportban – jegyezte meg az ellenzéki politikus.

Magyar Péter szerint „egy kapitánynak, viharban és válsághelyzetben a parancsnoki hídon van a helye, nem egy adriai szigeten. Ha ön elfáradt vagy unja az egészet, szóljon. Addig viszont elvárjuk, hogy szólaljon meg a fenti ügyekben és haladéktalanul hozza meg a kormány az ország újraindításához szükséges döntéseket.”