A közvélemény-kutató intézet közlése szerint erősödött a Fidesz-KDNP, a DK-MSZP-Párbeszéd és a Mi Hazánk is az árvíz során. Ezzel szemben némiképp gyengült Magyar Péter pártja.

A kormánypártok szavazótábora az árvíz előtti héthez képest kettő százalékponttal, 47 százalékra emelkedett a felmérés szerint, miközben a Tisza Párt tábora ugyanebben az időszakban kettő százalékponttal, 33 százalékra csökkent.

A Nézőpont Intézet leszögezte ugyanakkor, hogy korai lenne trendfordulóról beszélni, a kormánypártok mostani népszerűsége a nyári támogatottságnak felel meg, a múlt heti pártversenyt azonban a Tisza Párt elveszítette.

A tájékoztatás szerint az említettek mellett továbbra is négy párt jutna be a parlamentbe: a Gyurcsány Ferenc által vezetett formáció kettő százalékponttal erősödött 8 százalékra, a Mi Hazánk pedig 5 százalékról 6 százalékra.

Orbán Viktor: Magyarország-árvíz 1:0

Magyarország megvédte magát, és sokadik alkalommal bizonyítottuk be saját magunknak, hogy Magyarország ezt meg tudja csinálni - mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök a közeljövő terveiről is beszélt. Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.