A Tisza Párt elnökét még júniusban szembesítette az ATV-n Rónai Egon műsorvezető azzal, hogy nem igaz az az állítása, hogy a csatorna nem hívja meg vendégnek. Magyar Péter válaszul kirohant az ATV stúdiójából, ezt követően pedig közösségi oldalán közzétette a csatorna több munkatársának vallási hovatartozását – írta meg a Magyar Nemzet, amely hozzájutott a hatóság ítéletéről szóló dokumentumhoz.

Az ügyben a közérdekű bejelentéseiről ismertté vált Tényi István tett észrevételt a NAIH-nál, és a Budapesti Rendőr-főkapitányságon feljelentést, hogy kiderüljön, megvalósult-e a személyes adattal visszaélés vétsége. 

A hatóság felszólította Magyar Pétert arra, hogy törölje a posztot közösségi oldaláról. A felszólításban az is benne van, hogy 30 napon belül van fellebbezési lehetősége.

Magyar a hatóság előtt azt hangoztatta, hogy egyetlen olyan információt sem hozott nyilvánosságra, amely az általános adatvédelmi rendelet szerinti érintetti fogalmat kimerítette volna a vallási hovatartozás tekintetében.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (MMHH) ugyancsak egy bejelentés alapján vizsgálta az esetet, a bejelentő az interjúval kapcsolatban az emberi méltóság megsértésére, valamint a hírekhez fűzött műsorvezetői vélemény tilalmára vonatkozó törvényi rendelkezések megsértését vélelmezte.

A hatósági ellenőrzés alapján a műsorszámban elhangzott beszélgetés bántó, felkavaró lehetett, azonban az egyenlő emberi méltóság alapértékét megkérdőjelező, szélsőséges kifejezések nem hangzottak el, így az adással kapcsolatban nem merült fel az emberi méltóság sérelme.

Az NMHH megállapította, hogy az elhangzott beszélgetés nem volt összefüggésben politikai hírrel, ezért hírekhez fűzött műsorvezetői véleményeket tiltó törvényi rendelkezés nem sérülhetett.

Augusztus 14-én Magyar Péter vissza is tért az ATV-be vendégként.