Rövid idő alatt lényegében totális káosz alakult ki Budapest legfőbb vasútvonalain: vasárnap kisiklott egy vonat a Keleti pályaudvar bevezető szakaszán, ami miatt teljesen leállt a forgalom az állomáson.

Nem sokkal ezután futott be a hír, hogy a Nyugati pályaudvarról Vácra tartó S70-es vonat Felsőgödnél, valamint a Kassáról Hatvanba tartó Hernád InterCity Mezőkövesdnél gázolt el egy embert, ami szintén jelentős késéseket okozott.

Most pedig a Déli pályaudvaron is komplikációk léptek fel: a Szombathelyről a Déli pályaudvarra tartó, Balatonfüredről 11:15-kor továbbindult Kék Hullám InterCityvel egy tehergépjármű ütközött. Polgárdi-Ipartelepek állomás közelében – írta Facebook-oldalán a MÁVINFORM.

A társaság megjegyzi, hogy a fénysorompó jól működött, tilosat jelzett. A helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt, amely várhatóan késő délutánig tart, szünetel a forgalom Szabadbattyán és Polgárdi-Ipartelepek állomás között, emiatt pótlóbuszok közlekednek.

Mindezek miatt jelentősen, egy-két órával nőhet az eljutási idő a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vonalon.

Vitézy: Lázárnak bőven van felelőssége a vonatbaleset kapcsán

A volt főpolgármester-jelölt szerint a közlekedési minisztert nem csak politikai, de közvetlen döntéshozói felelősség is terheli, amiért ilyen állapotba süllyesztette a vasutat.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.