Rákos és Rákoshegy között egy vágányon újraindult a vonatközlekedés. A másik vágányon továbbra sem közlekedhetnek a vonatok a felsővezeték teljes helyreállításának ideje alatt, ami körülbelül még négy órát vesz igénybe.

A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon csökkenhetnek a vonatkésések, de hosszabb menetidővel a végleges helyreállításig még számolni kell. 

Szolnok felől a vonatok Rákoshegy állomásig közlekednek és onnan indulnak vissza Szolnokra. Rákos és Rákoshegy között pótlóbuszok szállítják az utasokat. A Keleti pályaudvar és Rákos között a hatvani, miskolci vonatokkal utazhatnak az utasok.

A Keleti pályaudvarról Békéscsabára 6:10-kor induló Békés InterCity (7400) kerülő útvonalon: Cegléd, Szolnok felé közlekedik.

A Keleti pályaudvar és Sülysáp, illetve Sülysáp és a Keleti pályaudvar között a személyvonatok nem közlekednek. A zónázó vonatok megállnak a Rákoshegy–Szolnok vonalszakasz állomásain.

A vasúti bérleteket és jegyeket elfogadják a BKK 168E buszjáratain.

Kerülő útvonalon közlekednek a nemzetközi vonatok

A szlovák vasút tájékoztatása alapján a Nyugati pályaudvarról Prágába 5:30-kor induló Metropolitan EuroCity (EC 280) a mai napon nem közlekedik.

Kerülő útvonalon, Rajka felé közlekedik:

  • a Nyugati pályaudvarról Hamburgba 7:30-kor induló Hungária EuroCity (EC 172)
  • a Nyugati pályaudvarról Varsóba 8:12-kor induló Báthory EuroCity (EC130)

Rajka felől, kerülő útvonalon érkezik Magyarországra:

  • Breclav, Pozsony felől a Metropol EN vonat (EN 477);
  • Brno, Pozsony felől a Metropolitan EuroCity (EC 271) vonat. 

A vonatok ezért nem érintik Vác, Nagymaros-Visegrád, Szob állomásokat. A kerülő útvonalon közlekedő vonatok csak Rajkán állnak meg.

Bemutatkozik Elvira kolléganője, Emma

A MÁV új fejlesztésével a csoporthoz tartozó vonatok, buszok közlekedését is élőben lehet követni.

A részletekről ITT írtunk bővebben.