Július 5. és 15. között, a hőségriadó első tíz napjában a 35 ezer elindított járat több mint 70 százaléka pontosan közlekedett vagy nem késett többet mint hat perc. Erről tájékoztatta az rtl.hu-t a MÁV kommunikációs igazgatósága.

Ugyanakkor ez azt is jelenti, hogy a járatok 30 százaléka késett, ami egész pontosan 10 500 esetet takar.

A MÁV a lapnak azt mondta, az adatok alapján a vonatok 1,6 százaléka el sem indult vagy busszal pótolták, ami 560 vonatot jelent. Ebből 73 esetben közlekedett busz a vonat helyett, a maradék 487 vonat pedig kimaradt.

A társaság azt mondta, a legtöbb esetben a jármű szolgálatképtelensége miatt volt szükség pótlásra, de felsővezetéki és biztosítóberendezési hibák is hátráltatták a vasúti közlekedést.

A MÁV-Start járatain nem csökkent számottevően az utasok száma, ugyanakkor a Volánbusz egyes járatain 10-30 százalékos volt az emelkedés, különösen a Hatvan-Gyöngyös-Eger és Budapest, valamint a balatoni buszjáratokon.

Maga a MÁV javasolta azt a múlt hét végén, hogy aki teheti, utazzon inkább busszal, mert a Volán járatainak 84 százalékán van klímaberendezés. Azt is kérték az utasoktól, hogy aki a hőséget nem bírja, az inkább halassza el az utazását.

Vitézy Dávid: A Fanta narancstartalmánál vannak fontosabb problémák is

A korábbi főpolgármester-jelölt szerint már nem működik tovább a vasút kapcsán az a kormányzati hozzáállás, hogy ami eddig működött valahogy, azzal nem kell foglalkozni. Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.