Hétfőn sok napsütésre számíthatunk a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett. Csapadék az ország legnagyobb részén nem várható, legfeljebb egy-egy zápor, zivatar alakulhat ki – nagyobb eséllyel az északi tájakon. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 36 fok között várható. Késő estére 20 és 28 fok közé hűl le a levegő

derül ki a HungaroMet előrejelzéséből.

Kedden sem jön változás, marad a szeptemberi kánikula. Napos idő várható, zápor, zivatar előfordulásának elhanyagolgható lesz az esélye. Csak néhol élénkülhet meg a légmozgás. 32 és 37 fok közötti maximumokat mérhetünk.

Szerdán is forró, napos időjárás jön kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Csapadék az ország nagy részén továbbra sem várható. Helyenként élénk lehet a keleties szél. A csúcshőmérséklet ismét eléri a 32-37 fokot.

Csütörtökön és pénteken is többnyire a napsütésé marad a főszerep, helyenként zápor, zivatar csak nyugaton és északon alakulhat ki. Az északkeleti, keleti szél időnként megélénkülhet. Csütörtökön 31-36, pénteken 29-35 fok valószínű a legmelegebb délutáni órákban – írja az Időkép, amely jelentése szerint szombaton és vasárnap még 33, jövő hétfőn már „csupán” 31 fok körüli átlag-hőmérsékletre számíthatunk, majd elviselhetővé válik a meleg.