Kutatások bizonyítják, hogy a sokak által heti vagy akár napi szinten fogyasztott pattogatott kukorica egészségre ártalmas, rákkeltő anyagokat is tartalmaz.

A gyorsan, és mikrohullámú sütőben percek alatt elkészíthető, olcsó nasiról keveseknek jut eszébe, hogy abban nem csak kukorica van, hanem zsírok is, egyes termékek csomagolása komoly veszélyeket rejt: 

a kukorica zacskójában olyan vegyi anyagok találhatók, melyek rendkívül károsak a szervezetre.

A témát feldolgozó Femina azt írja, hogy a zacskó perfluoroktánsavat (PFOA) tartalmaz, ez ugyanaz a vegyület, amely a teflonedények bevonatában is benne van, és összefüggésbe hozható

  • a veserákkal,
  • a hererákkal,
  • a vastagbélgyulladással,
  • hasnyálmirigyrákkal is;
  • magas koleszterinszintet,
  • terhesség alatti magas vérnyomást és pajzsmirigy-alulműködést is képesek okozni.

A mikrohullámúban elkészíthető pattogatott kukorica összetevői is aggodalmakra adhatnak okot.

Egy tanulmány az ízesítők között lévő diacetilt kapcsolta össze a tüdőproblémákkal. Ennek a vegyületnek a felmelegítése ugyanis károsíthatja a légutakat és gyulladásos folyamatokat okozhat. Elképzelhető, hogy az egészségügyi káros hatás csak a nagyobb mennyiségű kukorica elfogyasztása után jelentkezik, azoknak viszont, akik rendszeresen kipattogtatják otthon ezt a finomságot, érdemes tisztában lenniük a lehetséges kockázatokkal is.