A hiba már a délelőtt folyamán fennállt pénteken a 444.hu állítása szerint. A lap megkereste a BKK sajtó osztályát is, hogy megtudja, mi állhat a gubanc mögött.

Azt a választ kapták, hogy a szolgáltatás informatikai rendszerét üzemeltető németországi Nextbike központi, a biciklik kommunikációjáért felelős üzenetküldő rendszere meghibásodott. Hozzátették, hogy bár a hibát javították, a kerékpároknak újra kellett kapcsolódniuk a központi rendszerhez, ami az egész világon lassabban zajlott le.

A Budapesti Közlekedési Központ a közleményében azt írta, várhatóan egy órán belül a rendelkezésre áll majd a teljes flotta a felhasználóknak. Ez az idő cikkünk írásakor már letelt.

Mivel leadni sem lehetett ez idő alatt a kerékpárokat, ezért nem kizárt, hogy valakinek a teljes helyreállásig bezárólag díjat számolt fel a rendszer. A BKK azonban a lapnak leszögezte, hogy akinél ez esetleg megtörtént, azt kompenzálni fogják.

Felejtse el a régi Bubit

Több változást is bejelentettek a fővárosi közbringarendszer, a Mol Bubi jövőjével kapcsolatban. A jelenlegi szerződés lejárta után, 2026-ban jön a Bubi 3.0.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.