Július 15-től az MVM teljes körű ügyintézéssel áll ügyfelei rendelkezésére, miután lezárult az E.ON Áramszolgáltató Kft. ügyfélkörének átviteléhez kapcsolódó informatikai fejlesztés – írta az MTI-hez eljuttatott pénteki  közleményében az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. 

A tájékoztatás szerint június 30-án az E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvadt az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be, így július 1-jétől már az állami társaság nyújtja az egyetemes áram- és földgázszolgáltatást az E.ON-tól érkezett 2,5 millió ügyfél számára is.

Hétfőtől elérhető a mobilapp 

Ezen ügyfelek villamosenergia-szolgáltatási szerződése változatlan tartalommal érvényben marad, ugyanakkor az ügyintézéshez a jövőben új felhasználói azonosító használata szükséges.

A felvásárlást követően 2024. július 1. és július 15. között az informatikai átállás miatt szünetelt az MVM áramszámlázási rendszere.

Hétfőtől viszont újra teljeskörűen használható az MVM online ügyfélszolgálata és a számos új fejlesztést tartalmazó MVM Next nevű mobilapplikációja. A legújabb funkciók eléréséhez az applikáció frissítése szükséges. A regisztrációval még nem rendelkező ügyfelek a korábbi E.ON-os számlájukon szereplő adatokkal tudnak regisztrálni. 

Személyesen az MVM több mint 200 ügyfélszolgálati pontján intézhetik az egyetemes áram- és akár a földgázszolgáltatáshoz kapcsolódó ügyeiket az E.ON-tól érkezett ügyfelek.

Kimaradnak a versenypiaci ügyfelek

Az E.ON  közleményben jelezte az MTI-nek, hogy az érintett ügyfelek számára azt jelenti szolgáltatóváltás, hogy a jövőben az MVM Csoportnak fizetik számláikat, miközben az energiahálózat üzemeltetője és fenntartója továbbra is az E.ON Hungária Csoport marad.

Az egyetemes szolgáltatóváltás nem érinti az E.ON Hungária Csoport versenypiaci ügyfeleit.

A társaság áram- és gázértékesítési szolgáltatása változatlan feltételek mellett érhető el vállalkozások számára, ahogy az egész ország területén telepít lakossági és üzleti ügyfelek számára napelemes rendszereket, hőszivattyúkat, hűtő-fűtő okosklímákat és nyújt költséghatékony energetikai szolgáltatásokat.

Az egyetemes szolgáltatóváltást követően megváltoztak az E.ON ügyfélszolgálati elérhetőségei, amelyekről az ügyfelek az eon.hu oldalon tájékozódhatnak