A Nemzeti Adó- és Vámhivatal adótraffipax oldala szerint július végétől a következő helyszíneken kell ellenőrzésekre számítani: 

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. július 1. és augusztus 31. között a budapesti szabadtéri vendéglátóhelyeket, valamint a strandcikk-kereskedőket ellenőrzik. 

A NAV Bács-Kiskun vármegyében július 29. és augusztus 4. között Dunapatajon (Szelidi-tó), augusztus 1-én Hartán és Dunatetétlenen ellenőrzi a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését – írja a HR Portál

A NAV baranyai munkatársai július 29. és augusztus 4. között kedden a siklósi strand üzleteit és büféit, szerdán Orfűn az élelmiszerboltokat, csütörtökön a mohácsi, illetve a magyaregregyi strand vendéglátóhelyeit, valamint a hét minden napján a vármegyében árusító szezonáliszöldség- és gyümölcskereskedőket ellenőrzik.

A vármegye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását vizsgálják.

Békés vármegyében 2024. július 29. és augusztus 3. között a NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a szezonális termékeket (vízibicikli, bringóhintó) árusító vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését.

Fejér vármegyében 2024. július 31. és augusztus 3. között. A NAV Fejér Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának ellenőrei a FEZEN fesztiválon gazdasági tevékenységet végző adózóknál fognak ellenőrizni. 

A NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. július 29-én a vármegye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást. A revizorok a hét valamennyi napján, a vármegye bármely településén ellenőrizhetnek.

A NAV Heves Vármegyében 2024. július 1. és augusztus 25. között ellenőrzi a vármegye üdülővárosaiban és azok vonzáskörzetében a turizmust, vendéglátást és szálláshely-szolgáltatást végzőket és a szezonális termékeket ideiglenes árusítóhelyeken értékesítőket. 

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai júliusban a strandokon, a különböző turisztikai rendezvényeken, fesztiválokon értékesítőket, valamint a szezonális termékeket árusító vállalkozásokat ellenőrzik. Az adóellenőrök megjelenésére számítani kell hivatali munkaidőn túl és hétvégén is. 

A NAV Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. május 21. és augusztus 31. között ellenőrzik a szezonális zöldséget és gyümölcsöt árusítókat. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

A NAV Nógrád Vármegyében 2024. július 29. és augusztus 3. között a Nógrád vármegyei strandfürdőkön működő vállalkozásoknál tervez helyszíni ellenőrzéseket. 

Pest vármegyében július 26. és augusztus 11. között az olimpiai játékokat közvetítő vendéglátóhelyek is ellenőrzésekre számíthatnak. Az ellenőrzések a vendéglátóhelyekre, ajándék- és szuvenírárusokra, élelmiszerüzletekre, személyszállítást végzőkre és turisztikai szolgáltatásokra irányulnak. 

A NAV Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei a 27. és 34. hét között a balatoni strandoláshoz és nyaraláshoz kapcsolódó kereskedőket, vendéglátókat és szolgáltatókat ellenőrzik. Az adóhatóság továbbá ellenőrzi az építkezéseket, különös tekintettel az alkalmazottak bejelentésére. 

A NAV Tolna vármegyében 2024. július 1. és augusztus 20. között a strandokat, fürdőket és a kapcsolódó szolgáltatásokat, valamint a vendéglátóhelyeket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét.

Veszprém vármegyében 2024. július 22. és augusztus 2. között a Balaton-parti településeken és az idegenforgalmilag frekventált területeken ellenőrzik a kereskedőket és vendéglátókat. 

Zala vármegyáben 2024. június 25. és július 31. között a strandokon, illetve a különböző turisztikai rendezvényeken értékesítőket, valamint a szezonáliszöldség- és gyümölcsárusítókat ellenőrzik. Az adóellenőrök egy helyszínre többször is visszatérhetnek, illetve a forgalmi adatokat összevethetik a pénztárgépekből érkező adatokkal.