Novák Katalin egykori köztársasági elnök az XY Wordwide civil szervezet vezérigazgatójaként fog dolgozni a jövőben. A volt államfő az X-en jelentette be, hogy nemcsak a vezetője, hanem Stephen J. Shaw dokumentumfilm-rendezővel együtt a társalapítója is az XY Wordwide-nak, ami

egy új nonprofit szervezet, amely úttörő megoldásokat keres az összeomló globális születésszámra.

A gyermekvédelmi botrányba belebukott politikus kiemelte, az új szervezet azokra a társadalmi-gazdasági és kulturális akadályokra fog összpontosítani, amelyek megakadályozzák az egyéneket abban, hogy megvalósítsák családalapítási ambícióikat – írja az Index.

Az egykori politikus posztja szerint az XY Wordwide a világ vezető politikai döntéshozóival és oktatóival fog együttműködni, hogy bizonyítékokon alapuló, fenntartható stratégiákat dolgozzon ki, amelyek segítségével a nemzetek leküzdhetik a születésszám globális csökkenésének hatásait.

A nem tervezett gyermektelenség kockázatainak jobb tudatosításával, a túlnépesedésről és termékenységről szóló félrevezető narratívák megkérdőjelezésével az XY Worldwide képessé teszi az egyéneket és a párokat arra, hogy megalapozott döntéseket hozzanak a szülői létről az elkövetkező generációk számára

– hangsúlyozta az egykori államfő. 

Novák Katalin február 10-én mondott le a köztársasági elnöki posztról, miután kiderült, hogy elnöki kegyelemben részesítette a bicskei pedofilügyben érintett, és másodfokon kényszerítés miatt elítélt pedagógust. K.Endre az ítélet szerint igazgató-helyettesként arra próbálta rávenni a bicskei gyermekotthon bántalmazott fiatalkorú lakóit, változtassák meg a vallomásukat, hogy a pedofília miatt később elítélt igazgatót felmentsék. 

Élete végéig gazdag nő lesz Novák Katalin: több milliós nyugdíjjal távozik

A leköszönő köztársasági elnök, Novák Katalin havi több millió forintos nyugdíjra számíthat élete végéig. És ez még nem minden. Miközben vagyonát gazdagítja számos hazai ingatlan is.