Szeptember elején hét hónap hallgatás után aktivizálta magát a kegyelmi ügybe belebukott Novák Katalin. Akkor a volt köztársasági elnök bejelentette, hogy egy új civil szervezet, az XY Worldwide vezérigazgatójaként dolgozik a jövőben.

Az ex-államfő most egy olyan szelfivel jelentkezett az X-en, amelyen Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel és Elon Muskkal, a világ egyik leggazdagabb emberével, a Tesla, a SpaceX és az X tulajdonosával pózol

–írja a Mandiner, amely úgy tudja: a kép az Atlantic Council amerikai külpolitikai kutatóintézet Global Citizen Awards nevű díjátadóján készült, ahol a ghánai elnök, a görög miniszterelnök, valamint a legnagyobb koreai vállalat alelnöke mellett Giorgia Melonit is kitüntették a transzatlanti kapcsolatok elmélyítésében játszott szerepéért, utóbbiról Elon Musk mondott méltató beszédet a díjátadón.

Csak a gyermekek menthetik meg a világot

– írta a bejegyzésében Novák Katalin.

A lap szerint a volt kormányfő Giorgia Meloni meghívottjaként utazott az eseményre, de az utat maga fizette, ahogy a dél-koreai és japán látogatását is. Az eseményen Novák Katalin arra próbálta meg rávenni Elon Muskot, hogy álljon be támogatóként családpolitikai civil szervezete, az XY Worldwide mögé.