Király Leventétől, a Nemzet Színészétől Szegeden vettek végső búcsút ma délben.

A temetésen mutatkozott először Magyarországon nyilvános eseményen Novák Katalin a februári lemondását követően.

Blikk által közölt fotó szerint a korábbi köztársasági elnök a gyászoló tömegben a férje mellett állt sötét ruhában és napszemüvegben.

Novák Katalin február 10-én mondott le a köztársasági elnöki posztról, miután kiderült, hogy elnöki kegyelemben részesítette a bicskei pedofilügyben érintett, és másodfokon kényszerítés miatt elítélt pedagógust, aki az ítélet szerint igazgató-helyettesként arra próbálta rávenni a bicskei gyermekotthon bántalmazott fiatalkorú lakóit, változtassák meg a vallomásukat, hogy a pedofília miatt később elítélt igazgatót felmentsék. 

A volt köztársasági elnök májusban már feltűnt az Andalúziai Királyi Lovasiskola egyik Facebook-bejegyzésében, amelyben arról írtak, hogy Novák Katalin mellett Ignacio Rosales de Salamanca ezredes, a spanyol honvédelem andalúziai küldöttségének megbízottja is ellátogatott hozzájuk.

Élete végéig gazdag nő lesz Novák Katalin: több milliós nyugdíjjal távozik

A leköszönő köztársasági elnök, Novák Katalin havi több millió forintos nyugdíjra számíthat élete végéig. És ez még nem minden. Miközben vagyonát gazdagítja számos hazai ingatlan is.