Egymásnak ellentmondóan válaszolt a Magyar Hang kérdésére Novák Katalin titkársága és a Sándor-palota arra vonatkozóan, hogy hol lakik most a kegyelmi botrány után lemondani kényszerült köztársasági elnök. 

A volt köztársasági elnök a kegyelmi botrány miatt február 10-én jelentette be lemondását, miután  Sulyok Tamást február 26-án választotta meg az Országgyűlés és március 5-én vette át a hivatalt - ám az elnöki rezidenciát azóta sem tudta igénybe venni. 

A köztársasági elnökre vonatkozó jogszabály értelmében az államfő nemcsak jogosult az elnöki rezidencia használatára, hanem köteles is igénybe venni azt.

Novák Katalin titkárságának legfrissebb tájékoztatása szerint megvolt a költözés, a volt köztársasági elnök a családjával egy saját tulajdonú ingatlanban lakik már. 

Az elnök hivatala a Magyar Hangnak július 29-én azt írta, Sulyok még mindig nem költözött be a rezidenciába. Novák kiköltözése után ez változhat, de kérdés, mennyi időre van szükség az átköltözéshez.

A lap emlékeztet: Novák Katalin havi ötmilliós javadalmazásban részesül, és háromfős titkárság látja el szakmai, politikai, diplomáciai, protokolláris és média feladatait, segíti közéleti szerepvállalásukat, előkészíti kulturális rendezvényeken való részvételüket, valamint elvégzi a közcélú adományaikkal kapcsolatos feladatokat. Noha lemondása óta tartózkodik a közéleti események nyilvános kommentálásától, azt azért megírták, hogy Novák Katalin mit gondol a korábban általa kitüntetett, egy rábízott gyermeket felrúgó jászberényi karateedző esetéről: „Elnök Asszony határozottan elítéli a jászberényi karateedző erőszakos tettét, valamint azt, ahogy a videón is látható módon a kisfiút a bántalmazás után érzéketlenül magára hagyta. Egyetért azokkal, akik felháborodásunknak adtak hangot”.