Szerdán napos idő várható általában kevés felhővel. 

A Dunántúl nyugati, délnyugati részein képződhet több gomolyfelhő, amelyekből arrafelé előfordulhat zápor, zivatar, valamint esetleg a délkeleti határvidékre is besodródhat egy-egy zápor, zivatar.

Az északkeleti szél elsősorban az Alföld keleti felén élénkül meg, emellett zivatarok környezetében lehetnek átmenetileg erős vagy viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között alakul. Késő estére 18 és 25 fok közé hűl le a levegő – írja előrejelzésében a HungaroMet.

Csütörtökön sok napsütésre van kilátás, legfeljebb egy-egy helyen fordulhat elő átmenetileg zápor, esetleg gyenge zivatar. Az északnyugati tájak kivételével többfelé élénk marad az északkeleti szél. Délután 31-36 fokot mutathatnak a hőmérők.

Hasonlóan meleg lesz pénteken is. Napos, csapadékmentes időre van kilátás. Az északi-északkeleti szél délen és keleten időnként megélénkülhet.

Hétvégén sem jön lényeges változás, marad a kánikula, hajnalonként 15-22, délutánonként 32-37 fokot mérhetünk. Túlnyomóan napos időben lesz részünk, csapadék nem várható. A légmozgás többnyire mérsékelt, helyenként élénk lesz – olvasható az Időkép oldalán.