Orbán Viktor és delegációja a Volodimir Zelenszkij-nél tett látogatása során egy nap alatt 2100 kilométert tettek meg, és tíz alkalommal álltak meg benzinkútnál.

A Blikk ugyanakkor úgy értesült, hogy a rossz útviszonyok miatt a konvoj egyik autója defektet kapott, emiatt pedig meg kellett állni kereket cserélni. Ennek következtében a tervezettnél fél órával tovább maradt Ukrajnában a delegáció.

A cikk szerint Orbán legelőször a kijevi nagykövetségre ment, ahol a delegáció átöltözött és felfrissült, ezután pedig elindult az elnöki palota felé. Az ukrán elnökkel három órán keresztül folyt a tárgyalás, ezután a kormányfő visszatért a nagykövetségre, onnan pedig elindult Budapestre. A Blikk úgy tudja, nem volt a tárgyalás után fogadás, és ebédelni sem ült be sehova Kijevben a miniszterelnök, csupán egy szendvicset csomagoltak neki a nagykövetségen.

Felmérte Orbán, hogy meddig menne el Zelenszkij

A magyar miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta az ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, „hol vannak a határai” a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→