Pénteken a megnyitóünnepséggel hivatalosan is kezdetét veszi a XXXIII. modern kori nyári olimpia, melyet 1900 és 1924 után immár harmadik alkalommal rendeznek a francia fővárosban. 

A hwsw.hu összeszedte, hogy itthon a hagyományos, sugárzott vagy kábeltévés (IPTV) adást mellett hogyan lehet nyomon követni a párizsi versenyeket.

A szakportál szerint aki a hagyományos formátumhoz ragaszkodik és mindenképpen tévékészüléken, élőben szeretné megtekinteni a közvetítéseket, annak valószínűleg már be van kötve valamelyik nagy vezetékes szolgáltató kábele a lakásába.

  • A nagy magyarországi vezetékes szolgáltatók közül a 4iG csoporthoz tartozó Vodafone Magyarország és a Digi Kft. ügyfelei számára egyaránt elérhetők az olimpiai tartalmak, fontos különbség azonban a két szolgáltató között, hogy a Vodafone jóval szofisztikáltabb tévés csomagkínálatot nyújt.
  • Jó tudni, hogy a legolcsóbb alapcsomagban az M4 Sport és a Duna World mellett csak az Eurosport 1 található meg, melynek adása a médiaboxon keresztül rögzíthető és visszanézhető.

A Magyar Telekom ahogy az elmúlt alkalmakkor, úgy idén is elérhetővé teszi minden

  • Telekom TV,
  • Telekom IPTV
  • és Telekom TV GO előfizetője (akik legalább alap csomaggal rendelkeznek) számára

külön díjfizetés nélkül az olimpia idején az Eurosport 1 és 2 csatornákat, illetve itthon egyedüliként az Eurosport 4K-t, melynek műsora megegyezik az Eurosport 1-gyel, az adások azonban natív 4K-felbontásban jutnak el az androidos SmartBoxokon keresztül az arra alkalmas tévékészülékekre. 

  • A közvetítések rögzíthetők (kivéve az M4 Sport és a Duna World esetében) és utólag lehívhatók.

Aki nem rendelkezik hagyományos (lineáris) tévéelőfizetéssel, ma már számos cég médiaszolgáltatásán keresztül nézheti az olimpiai közvetítéseket online.

  • Leginkább fapados (cserébe ingyenes), kizárólag az MTVA  közszolgálati adásaira fókuszáló a Médiaklikk, mely böngészőben és okostelefonos applikáció formájában egyaránt elérhető, illetve tévére is tükrözhető lejátszást is kínál.
  • Akit elsősorban a magyar olimpikonok szereplése és/vagy a népszerűbb versenyszámok érdekelnek csak, illetve nincs szüksége műsorvisszanézési/rögzítési (catch-up) funkcióra, annak elég lehet ez az egyetlen applikáció/platform a párizsi olimpia idején.

Némi rafinériával arra is van lehetőség, hogy az olimpia összes lineáris adását (beleértve az M4 Sportot, a Duna Worldöt és a két Eurosport csatornát) ingyen nézhesse az esemény teljes idején a sportrajongó.

A portál ehhez

  • az ukrán hátterű, itthon is egyre népszerűbb Sweet.tv platformot ajánlja, mely a hétnapos próbaidőszak után még egy kéthetes ingyenes időszakot is kínál; ez rendelkezik a legszélesebb körű okosplatformos kompatibilitással, mivel a ma már alapnak számító androidos és iOS-es applikációk mellett a legtöbb modern LG és Samsung gyártmányú, illetve Android TV-t futtató okostévékre (és set-top boxokra), valamint Apple TV-re is elérhet a kliens.
  • Szintén ingyenes - ráadásul 30 napos - próbaidőszakkal kecsegtet a mobilszolgáltatóból nemrég műsorszolgáltatóvá és otthoni internetszolgáltatóvá előlépett Yettel Magyarország platformja, a Yettel TV, mely az applikáción belül külön felületen (menüpontban) jeleníti meg az olimpiai közvetítéseket, illetve az Eurosport 1 és 2 tartalmai esetében műsorrögzítési lehetőséget is kínál. Jó tudni ugyanakkor, hogy a Yettel TV kizárólag a szolgáltató meglévő előfizetői (lakossági, számlás hangalapú előfizetéssel vagy FWA-internetelőfizetéssel rendelkezők) számára érhető el.

Az olimpiai műsorterjesztés non plus ultrája, a Warner Bros Discovery-hez tartozó Max jöhet szóba annak, aki teljes mértékben a saját ízlése és időbeosztása szerint kíván a versenyszámok között szörfölgetni, a platformon mind a 19 versenynap 329 éremosztó versenyszámát nyomon lehet majd követni, ami nagyjából 3800 órányi élő (és visszanézhető) közvetítést jelent. 

Az olimpiai tartalmak a Max minden díjcsomagjában elérhetők lesznek, helyenként 19 nyelven (magyar kommentárral jellemzően azok a közvetítések nézhetők, melyeket az Eurosport 1 vagy 2 ad élőben), díjcsomagtól függően akár 4K-ban és/vagy HDR-ben.