A kerület első embere arról számolt be a közöségi oldalán, hogy a Magyar Rádió épületének bontása közben az a helyzet alakult ki egy kormányhatározat miatt, hogy a józsefvárosi közutakat szeptember 2-ától a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal kezeli.

Pikó András azt írja, egy teherautó felvonulásával tegnap megkezdték a Magyar Rádió épületének bontását, és bár az Építési és Közlekedési Minisztérium szerinte cáfolja, hogy a Pázmány-projekthez kapcsolódóan jelent meg a jármű, a kormányrendelet miatt a Józsefvárosi Önkormányzatnak már nincs lehetősége megtudnia, hogy mi igaz ebből.

A polgármestert azt is megemlítette, hogy a kiadott közútkezelői engedélyt bár az önkormányzat tájékoztatójelleggel megkapta, azt már nem tudják, hogy ki is milyen engedélyeket adott vagy nem adott ki. Hozzátette ugyanakkor, hogy a Pázmány Campus építési területére behajtott gépjármű rendszáma állítása szerint nem szerepel a közútkezelői engedélyen.

Pikó András felhívta a figyelmet arra, hogy amennyiben a minisztérium állítása hitelt érdemlő, akkor tegnap egy olyan teherautó próbált meg a forgalommal szemben behajtani az építési terület, amely nem rendelkezett közútkezelői engedéllyel.

Pikó András: emberkísérlet a Palotanegyed bontása

Hétfőn elkezdődik a Magyar Rádió épületeinek bontása és tart majd jövő tavaszig. Erről sem a Józsefvárosi Önkormányzat, sem pedig a Palotanegyed lakói nem kaptak értesítést.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.