Két hónapja számolt be a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) arról, hogy Pokorni Zoltán polgármester házába az egyik hivatali alkalmazott munkaidőben jár takarítani.

Kovács Gergely, a Hegyvidék kutyapárti megválasztott polgármestere még a választások előtt kapott  erről egy névtelen levelet,  amelyet ellenőriztek, és egy felvételt is beszereztek arról, hogy a takarítónőt a hivatali kocsi vitte el Pokorni Zoltán házához.

Az ügyben feljelentést tettek, a BRFK pedig hivatali visszaélés gyanúja miatt indított nyomozást.

Az eljárás átkerült Pest vármegyéhez Terdik Tamás budapesti rendőrfőkapitány kérésére. A Kovács Gergely által a Facebookon megosztott határozat szerint Terdik Tamás azzal érvelt, a feljelentéssel érintett személlyel, Pokorni Zoltánnal a beosztásából eredően munkakapcsolatban van, így elfogult. Ezt az érvelést az Országos Rendőr-főkapitányság megalapozottnak tartotta – írja a 444.hu.

Az önkormányzati választás előtt a hvg.hu-hoz is eljutott több kép arról, hogy a takarítónőt hivatali autón szállítják a polgármester lakásához. 

Megkeresésükre akkor az önkormányzatazt írta, hogy a polgármesteri hivatalban egyetlen kolléga munkaügyi státuszával sem történt visszaélés. A névtelen feljelentés alapján írt bejegyzés pedig az MKKP nevű „viccpárt” nem túl színvonalas választási kampánya részének tekintik.

Az újbóli megkeresésre pedig azt válaszolták: Marika néni évek óta, a szerény jövedelmét, nyugdíját kiegészítendő, tisztes óradíjért dolgozik Pokorni Zoltánnál. Természetesen nem a munkaidejében. Mindez soha nem volt titok, a hivatal többsége tudott róla.