Nem gyakran fordul elő, amikor Polt Péternek Orbán Viktor valamelyik rokonával kapcsolatban kell nyilatkoznia, ám ez most megtörtént.

Vizsgálja-e az ügyészség a hangfelvétel alapján, hogy milyen nyomást próbált magyar közszolgákra gyakorolni és sikerrel járt-e vízumkérelmekkel kapcsolatos ügyekben Orbán Áron?

- tette fel a kérdést Vadai Ágnes DK-s országgyűlési képviselő a Legfőbb Ügyésznek. 

Néhány hete hozott nyilvánosságra a kuruc.info egy titokban rögzített hangfelvételt, amely elvileg arról szól, hogy a miniszterelnök testvére vízumügyben próbált engedményeket kiharcolni. Ugyanakkor az ügy hátterét feltáró Telex is arra jutott, egy külügyes forrása alapján, hogy éppen a kiszivárgott hangfelvétel bizonyítja, hogy Orbán Áron – hiába a kormányfő testvére – kudarcot vallott, mert falakba ütközött, a konzulok a jogszabályoknak megfelelően járhattak el. Azaz Orbán Áron, ha számított is kivételezésre, nem kapott protekciót, vagy más elbánást.

Mindenesetre Polt Péter az ellenzéki képviselő írásbeli kérdésére reagálva azt írta, hogy az abban

hivatkozott sajtóhír alapján egy magánszemély már feljelentést tett, amely tárgyban a Budapesti Rendőr-főkapitányság határozatot hozott. Kérdését az ugyanebben az ügyben történő értékelés végett ezért a fenti nyomozó hatósághoz továbbítottam. 

Az nem derült ki azonban, hogy milyen határozatot hozott a rendőrség Orbán Áron ügyében, ezért az Economx kérdéssel fordul a rendőrséghez.