A repülőtéri előtéren, a repülőgépek körül dolgozó munkatársak számára az 56-60 Celsius-fokos betonból áradó hőmérséklet ilyenkor rendszeres. Az utasszállító buszokban a vezetőfülkék gyakran légkondicionáló nélkül működnek, a repülőgép-vontatókban pedig ritkán található hűtés. Az épületek belsejében is komoly gondokat okoz a hőség, például az utasbiztonsági területeken vagy az üzletekben, ahol a klímaberendezések gyakran nem működnek megfelelően, és 30 Celsius-fok vagy feletti hőmérsékletet tapasztalhatnak az ott dolgozók – sorolja a szakszervezet. 

A repülőgépek kiszolgálásában dolgozók további terhelésnek vannak kitéve, mivel egy érkező gép, amely néhány órás útról érkezik, hajtóművei jelentős mértékben felmelegednek, és a környezetükbe sugározzák a hőt, ezzel még nehezebbé téve a munkavégzést. Hasonló problémát okoz a segédhajtómű (APU) is, amely szintén jelentős hőt termel.

A Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet fontosnak tartja, hogy a repülőtéri munkavállalók nehézségei is nyilvánosságot kapjanak, hiszen a biztonságuk és egészségük éppoly fontos, mint bármely más szakma képviselőié. Szeretnék, ha a repülőtéri dolgozók munkakörülményei is nagyobb figyelmet, több megbecsülést kapnának, és ennek megfelelően javulnának.