Csütörtök délelőttig néhol még fordulhat elő zivatar, nagyobb eséllyel az északkeleti vármegyékben és a Nyugat-Dunántúlon, de egy-egy a déli határ közelében sem zárható ki. Itt a sárga figyelmeztető jelzés van érvényben: a zivatarokat lokálisan intenzív csapadék, viharos széllökés és jégeső kísérheti. 

Négy déli vármegyében a piros, máshol a narancs riasztás érvényes a magas nappali hőmérséklet miatt.

Délutánra 32, 38 fok közé emelkedik a hőmérséklet, ennél nagyobb forróság a Dél-Alföldön várható, ahol néhol 39, 40 fokot is mérhetünk.

Késő este 23 és 30 fok között alakul a hőmérséklet – közölte a HungaroMet.

Pénteken a napos időt csak néhol szakíthatja meg zápor, zivatar. Gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás, erős, viharos széllökések csak záporok, zivatarok környezetében lehetnek. Újabb trópusi éjszaka várható 15-24 fokos minimumokkal. Délután pedig 33-40 fokos hőség jön.

Szombaton a sok napsütés mellett gomoly- és fátyolfelhők is megjelennek az égen. Továbbra is csak néhol fordulhat elő zápor, zivatar. A nyugatias szél mérsékelt, néhol élénk lehet. Napközben 32-40 közötti maximumokat mérhetünk.

Vasárnap egy hidegfront előterében már többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok, helyenként hevesebb viharok is lecsaphatnak. Feltámad a délkeleti szél, zivatarok környezetében erős, viharos lökések lehetnek. A legmagasabb hőmérséklet 32 és 38 fok között alakulhat – olvasható az Időkép előrejelzésében.