Szerdán az elvonuló zivatarok mögött délelőtt a legtöbb helyen átmenetileg csökken a felhőzet és a csapadék esélye. A nyugati, délnyugati tájakon viszont több maradhat a felhő.

Délutántól ismét egyre többfelé valószínű záporok, zivatarok kialakulása felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kíséretében, a zivatarok estére rendszerbe szerveződhetnek. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 33 fok között valószínű, nyugaton, délnyugaton az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékekkel. Késő estére általában 20 és 26 fok közé hűl le a levegő - jelentette a HungaroMet.

Csütörtökön is többfelé lehet záporos, zivataros az időt, helyenként ismét lecsaphatnak heves viharok felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kíséretében. Keleten zivataroktól függetlenül is több helyen lehet élénk a délies szél. A legmagasabb hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul.

Pénteken már több napsütés valószínű, záporok, zivatarok ekkor még főként keleten, északkeleten alakulhatnak ki. A szél csak zivatarok környezetében támadhat fel. Hajnalra többfelé pára, sekély köd képződhet. Kora reggel 15-20, napközben 27-32 fokot mérhetünk.

Hétvégén sok napsütésre számíthatunk, szombaton csak néhol, vasárnap helyenként északon, északnyugaton alakulhat ki egy-egy frissítő zápor, zivatar. Vasárnap feltámad a déli-délnyugati szél, nyugaton, északnyugaton erős lökések kísérhetik. Enyhe, többfelé trópusi éjszakák jönnek. Napközben szombaton 29-34, vasárnap 31-37 fok várható - írja az Időkép.