Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Simonka György arról beszélt, a 2026-os választásokon való indulását részben az is ösztönzi, hogy bebizonyítsa, rossz döntés volt őt mellőzni a Fideszben. Bár még mindig a Fidesz tagja, de abban a pillanatban megszűnik a tagsága, amikor elindul valamelyik fideszessel szemben. Továbbá megerősítette, hogy nem szándékozik az országos pártpolitikába beavatkozni, hanem kizárólag Dél-Békés érdekében kíván dolgozni. 

A Tisza párt már nem fog erősödni, de a Fidesz még sokat fog gyengülni, és valamelyikük meg fogja nyerni a választást

- állította a fideszes politikus.

Simonka kijelentette, hogy a DK-t kivéve bárkivel együttműködne, „ha a Tisza Párt fog nyerni és felkérnek és segítségre van szükség, akkor nekik fogok segíteni”.

A fideszes poltikus említést tett a Lázár János közlekedési miniszterhez fűződő viszonyáról is. Meggyőződése szerint ő áll az ellene indított büntetőügy hátterében. Már több mint négy éve tart ellene a büntetőper a Fővárosi Törvényszéken, amit februárban ismét teljesen elöről kezdtek.

Nagyon sok esetben léptem a Lázár János tyúkszemére… – például akkor, amikor megpróbálta megakadályozni, hogy a miniszter megszerezze a mezőhegyesi ménesbirtoknak az óriási vagyontömegét

– jelentette ki.

- Akkor ő, amikor kikísért a miniszterelnöktől azt mondta, hogy ha az útjába állok, akkor elvágja a torkomat – nyilatkozta az ATV-nek Simonka.