Siófokon a főidényi helyi buszjáratok menetrendjét úgy alakították, hogy azok csatlakozzanak az InterCity vonatokhoz, valamint az éjszakába nyúló nyári programok után is hazajutási lehetőséget biztosítsanak a tömegközlekedést választóknak - írja a Hírbalaton.

A siófoki helyijáratos autóbusz-közlekedés főszezoni újdonságai között szerepel az autóbusz-állomás és Sóstó között napközben 30 percenként (siófoki  InterCity vonatokhoz igazítva) közlekedő 2-es és 24-es buszok. 

Péntek és szombat esténként este 11 óráig a 2-es busz a tavalyinál sűrűbben, 20 percenként indul.

Balatonszéplak felé az 1-es és 18-as buszok 20-40 percenként közlekednek, csatlakozva szintén az InterCity vonatokhoz, még azok kisebb késése esetén is.

Az esti programok után az N2 és az új N5 gondoskodik arról, hogy biztonságban haza, illetve a szállásukra érjenek a helyi lakók, nyaralók, illetve bulizók.

Az N2-es járat az Autóbusz-állomás és Sóstó,  kemping között jár hétköznap 0:38-ig, szombat és vasárnap hajnalban pedig folyamatosan, óránként.

Az új N5 Balatonszéplakon és Fokihegyen át Kilitibe közlekedik hétvégén éjszakánként, az Autóbusz-állomásról 23:36-kor, 0:36-kor, illetve 2:36-kor indul.

20 elektromos autóbuszra kapott támogatást a Volánbusz

Évente 855 tonna szén-dioxid-kibocsájtást váltanának fel a forgalomba hozott járművek.
Bővebben--->