A közlemény szerint az ellenőrzéskor kiderült, hogy a tachográf pihenőidőt rögzített, miközben a jármű épp közlekedett. A pénzügyőrök néhány perc alatt megtalálták a mágnest, amelyet a sebességváltón lévő leplombázott jeladóra helyeztek, így blokkolta az eszköz a menetíró-készülék működését.

A sofőr elmondta, a mágnest ő maga tette oda, azért, hogy több vezetési ideje maradjon.

A pénzügyőrök közigazgatási hatósági eljárást indítottak, amelynek keretében a sofőrnek egymillió-negyvenezer forint bírságot kellett fizetnie – áll a közleményben.

Azt nem tudni, hogy az estere mikor került sor, de az biztos, hogy egy felforrósodott vezetőfülkében történő várakozás , például kamionstop esetében, nemcsak egészségtelen, de a továbbindulás után jelentősen leronthatná a hivatásos sofőrök koncentrációs képességét is.

A hétvégi forgalomkorlátozás feloldását a szállított áruk minőségének megőrzése, az árukárok megelőzése, a termékek mielőbbi célba juttatása is indokolja – ezt írta az Építési és Közlekedési Minisztérium is, amikor a nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozását vezette be az augusztus 20-i hosszú hétvégén.J

Jelenleg az Időkép előrejelzése is azt muttaja, hogy a hétvégén sem jön lényeges változás, marad a kánikula, hajnalonként 15-22, délutánonként 32-37 fokot mérhetünk. Túlnyomóan napos időben lesz részünk, csapadék nem várható. A légmozgás többnyire mérsékelt, helyenként élénk lesz. Egy esetleges kamionstopról nem kaptunk hírt.