Ehhez nyújt segítséget a hazai innovációs ökoszisztéma szereplői számára elérhető Rendezvénytámogatási program – írja az MTI.

Az ügynökség kiemelt feladatának tekinti az innovációs és startup ökoszisztéma rendezvényeken keresztül történő erősítését. A második félévtől minden érintett számára elérhető pályázatot indítanak.

A 30 millió forintos keretösszegből igényelhető, vissza nem térítendő támogatások mértéke minimum 1, maximum 5 millió forint pályázatonként. 

Az utófinanszírozás keretein belül több támogatás is kérhető például a külföldi előadók tiszteletdíjához, helyszín bérleti, berendezési, hangosítási költségekhez.

A pályázatra jelentkezhetnek vállalkozások, nonprofit szervezetek, költségvetési- és költségvetési rend szerint gazdálkodó szervek, illetve nonprofit gazdasági társaságok.

A pályázatokat (többségében a NIÜ-től független)  szakemberekből álló zsűri értékeli, javaslatuk alapján a NIÜ vezérigazgatója hozza meg a döntést a támogatás megítéléséről. Az értékelésnél elsősorban a rendezvény koncepciójának aktualitása, a szakmai színvonal és a nemzetközi kapcsolódások játszanak majd fontos szerepet.

További információ a Rendezvénytámogatási programról itt érhető el.

Több száz milliárdos pályázatot hirdettek meg az egyetemeknek

340 milliárd forintnyi pályázat indul csütörtökön az egyetemek számára tudományos és innovációs parkok létrehozására – jelentette be Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért, felsőoktatásért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára az Óbudai Egyetem székesfehérvári campusán.
Bővebben--->