Pénteken napos idő várható általában kevés gomolyfelhő mellett, csapadék nélkül. Keleten lehet esetleg több a gomolyfelhő. Este a gomolyok leépülnek, azonban északnyugat, észak felől növekedhet a felhőzet. 

A változó irányú szél is gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul

közölte előrejelzésében a HungaroMet.

Szombaton napos, száraz időnk lesz, legfeljebb csak este sodródhat be a nyugati, északnyugati határhoz közeli tájakra egy-egy futó zápor, esetleg zivatar. A délies szél a Dunántúlon többfelé megélénkül, néhol megerősödik. Helyenként még friss lesz a hajnal. Sokfelé visszatér a kánikula, a csúcshőmérséklet 30 és 36 fok között alakul.

Vasárnap sok napsütésre számíthatunk az ország nagy részén, de délután északnyugatra és nyugatra futó záporok, zivatarok érkezhetnek egy közeledő hidegfront hatására, és ezeken a tájakon az északnyugatira forduló szél is megerősödik. Késő délutántól, kora estétől egyre nagyobb területen támadhat fel az északnyugatira, északira forduló szél. A legmelegebb órákban 32-38 fokra van kilátás.

Hétfőn a front hatására napos-gomolyfelhős időben lesz részünk, de számottevő csapadék sehol sem valószínű. Élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 28 és 33 fok között alakulhat – olvasható az Időkép oldalán.

Príma időben indulhat a Balaton-átevezés

Az előrejelzések alapján semmi akadálya annak, hogy szombaton megrendezzék a Balaton-átevezést. A mezőny Zamárdiból indul Tihanyba, majd onnan fordul vissza Zamárdiba. A Balaton-átevezés ideje alatt szinte alig lesz felhő a tó fölött, legfeljebb csak vékony fátyolfelhők jelenhetnek meg az égen. Csapadék nem várható. Napközben viszont élénk lesz a délies szél. Az esemény kezdetekor már 26-28 fokot mutathatnak a hőmérők, majd délutánra 33-34 fok köré melegedhet a levegő. Az UV-sugárzás nagyon erős lesz, ezért mindenkinek ajánlott gondoskodni bőre megfelelő védelméről! – hívja fel a figyelmet az Időkép.