A Magyar Biztosítási Tanácsadók Szövetségének közleménye szerint a tanulmány alapján jól látszik, hogy amíg számos országban, mint például Németország és az Egyesült Királyság, magas a biztosításra specializált képzések lehetősége, addig másutt, mint például Kelet-Európában, kevesebb.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2024 első felében 1894 állás volt betöltetlen a pénzügyi és biztosítási szektorban, miközben az iparban ez a szám 14 635, a feldolgozóiparban pedig 13 402 volt.

A közlemény szerint mindezekre tekintettel mérföldkőnek számít, hogy 2023 szeptemberében a győri Széchenyi István Egyetemen először indult biztosítási és pénzügyi szaktanácsadó képzés Magyarországon. A két féléves képzést követően 47 hallgató vehette át az elvégzést tanúsító oklevelet.

A kezdeményezéshez a következő tanévtől a Dunaújvárosi és a Miskolci Egyetem is csatlakozik. 

Új egyetemi szakok indítása került veszélybe

Az akkreditációs bizottság 4 hónapos leállása az egyetemi élet fejlesztésében egy év kimaradást jelenthet, illetve veszélyezteti a februárban kezdődő keresztféléves, illetve a jövő tanévben induló képzések elindítását. Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.