Kedden jellemzően felhős idővel indul a nap, majd északnyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, de keleten tovább maradhat felhősebb az idő.

Délelőtt a déli és keleti megyékben lehet csapadék, később nagyjából a Salgótarján - Szeged vonal szélesebb környezetében alakulhat ki eső, zápor, zivatar.

A Dunántúlon és az északkeleti megyékben megerősödik az északi, északnyugati szél, itt-ott átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között várható. Késő estére 17 és 22 fok közé hűl le a levegő - írta előrejelzésében a HungaroMet.

Szerdán napos-gomolyfelhős idő ígérkezik. Északkeleten és nyugaton helyenként záporok kialakulhatnak, de az északkeleti csücsökben kezdetben tartósabb eső is előfordulhat. Élénk, néhol erős lesz az északi-északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 20 és 28 fok között alakul, az északkeleti csücsökben mérhetjük a legalacsonyabb értékeket.

Csütörtökön sok napsütésre van kilátás, de az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből helyenként, elsősorban a Dunától keletre eső tájakon futó zápor, zivatar kialakulhat. Többfelé élénk, néhol erős lesz az északnyugati szél. Délutánra 25 és 30 fok közé melegszik a levegő.

Pénteken túlnyomóan napos időre van kilátás, egy-egy kisebb zápor legfeljebb elszórtan fordulhat elő. A többfelé élénk szélben 27-32 fokot mutathatnak a hőmérők. 

Szombaton is napos idő ígérkezik, említésre méltó csapadék sehol sem valószínű. Sokfelé élénk, a Dunántúl északi felén erős lehet a déli-délkeleti szél. A legmelegebb órákban 30-34 fokra számíthatunk -közölte az Időkép.