A Budapesti  Közművek FKF Köztisztasági Divíziójának munkatársai folyamatosan nyomon követik a hulladékgyűjtők állapotát, kihasználtságát, és ahol indokolt a felmérések alapján, ott most új típusú tartályokat tesztelnek – írja az MTI.

Jelenleg 54 modernebb, a lakossági, illetve turisztikai szokáshoz jobban illeszkedő gyűjtőt szereltek már fel a város kiemelt forgalmú, frekventált helyszíneire. Többek között a pesti rakpart északi részére, a  Deák térre és a Petőfi térre.

A tartályok anyagukból és vastagságukból adódóan jobban ellenállnak a fagynak, a hőnek, az UV sugárzásnak, a szennyeződésnek és a rongálásnak is. Már a huligánoknak is nehezebb dolguk van, hiszen bordázott külsejüknek köszönhetően nehezebb tapad meg rajtuk a matrica, illetve a plakát. 

A telepítések során a leginkább elhasználódott szemeteseket cserélték le új, nagyobb, talajhoz rögzített verziókra. A kihelyezett tárolók átlagosan 30, de van, ahol 80 literrel is nagyobbak, mint korábbiak.

Amennyiben kedvező lesz a fővárosi fogadtatás az új típusú hulladékgyűjtők kapcsán, a  vállalat munkatársai a tesztidőszakot követően is folytatják a régi szeméttárolók cseréjét. 

Tizennégy vagonnyi szemét úszott a Tiszán - Újabb folyómentő akció indul

Ismét elindul a Call-Action program, aminek a célja, hogy a Tiszát és a mellékfolyóit megtisztítsák a több ezer tonnányi Pet-palacktól és egyéb más hulladéktól.
Bővebben--->