„Mi az: fügés, karamellás, tokaji aszús és most mindenki erről beszél?” – kezdi Facebook-posztját Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. A poszthoz csatolt videóban egy szigetszentmiklósi cukrászdába látogat el a politikus, ahol a tortát is megalkották.
A mestercukrász Lakatos Pál a videóban elmondja, hogy a spicces nevet az édességben található tokaji aszú miatt adták neki, aminek csak az íze maradt meg, az alkoholtartalmát elforralták. A respektust pedig a cukrász az előző mesterei előtt való tisztelgésnek szánta.
Szentkirályi Alexandra a torta elkészítésének mozzanatait is megtekinti, például ahogyan a fügét elkeverik az aszúban, és ahogy a desszert megkapja a karamellás csokoládéból készült áthúzó glézt.
A kormányszóvivő a posztban megjegyzi, hogy a tortát péntektől bárki megkóstolhatja a Szent István napi rendezvénysorozat keretében, a Magyar Ízek Utcáján.
Egy szelet 1400? Drága finomság lett az ország tortája
Óriási a szórás, egyes helyeken nem lesz messze a 2 ezer forintos szeletár. Bővebben--->Kövesse az Economx.hu-t!
Értesüljön időben a legfontosabb gazdasági és pénzügyi hírekről! Kövessen minket Facebookon, Instagramon vagy iratkozzon fel Google News és YouTube-csatornánkra!
Legolvasottabb
Megjött a döntés: ez történik csütörtöktől az üzemanyagárakkal
Pénzes boríték helyett keserű szájíz: sok a dühös munkavállaló
Óriási zuhanás a kutakon, ekkor érdemes tankolni
Kezd beütni a baj, látogatási korlátozást rendeltek el egy magyar kórházban
Bele ne főzze semmibe, inkább vigye vissza!
Lezárult a vizsgálat: ezért tankoltak vizet a benzinkúton, fizetnek a károsultaknak
Zombihajók, CIA, precíziós csapások – Trump rejtett háborút indított?
Véget vet az EU az orosz gáznak: megszavazták, Magyarország perre megy
Nézőpont: Hiába a Szőlő utcai botrány, ez sem segít Magyar Péteréken