Csütörtökön túlnyomóan derült, száraz időre számíthatunk. A nyugati, délnyugati határ közelében lehet kicsivel több a felhő, amelyből nem kizárt egy-egy zápor. Az északkeleti, keleti szél többfelé lesz élénk, néhol erős.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 35 fok között várható, északkeleten lesz a kevésbé meleg idő.

Késő estére 18 és 25 fok közé hűl le a levegő.

A következő napokban fokozatosan, de lassan csökken a hőmérséklet.

Ugyanakkor növekszik a csapadékhajlam, pénteken hazánk délnyugati felén szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar. A hétvégén ismét kevesebb helyen, csak néhol fordulhat elő csapadék – tájékoztatott a HungaroMet.

Az Időkép pedig arról számolt be, hogy

szeptemberben eddig minden nap dőlt hőmérsékleti rekord, a négy őszi nap tíz rekordot hozott.

  • Szerdán egyszerre dőlt meg az országos és nagy valószínűséggel a fővárosi napi maximum-hőmérséklet rekordja. Előbbi 36,2 fokkal Baján, míg a fővárosban a HungaroMet újpesti 35,5 fokos mérése lehet az új befutó.

Szeptember első három napján a meleg reggeleken és délutánokon a következő rekordok dőltek meg:

  • szeptember 1.: az új reggeli legmagasabb országos minimum: 24 fok, Lágymányos ugyanez a mérés a fővárosit is felülírta: 24 fok, Lágymányos,
  • szeptember 2.: újabb meleg reggel országos rekorddal: 22,9 fok, Boda valamint a fővárosi: 21,8 fok, János-hegy,
  • szeptember 3.: két rekord reggel, két rekord délután: országos legmagasabb minimum: 22,7 fok, János-hegy a fővárosi legmagasabb minimum ugyanezzel a méréssel dőlt meg: 22,7 fok, János-hegy országos legmagasabb maximum: 36,5 fok, Körösszakál fővárosi legmagasabb maximum: 35,1 fok, Budapest Újpest.