Az Illés zenekar egykori frontembere egy történelmi fejtegetés során jutott arra a következtetésre, hogy egy kormányváltás esetén ő bizony szedné a sátorfáját. Szörényi Levente szerint a magyar történelemben mindig is volt rá példa, „hogy külföldről érkezett rengeteg pénz, hogy az ő szájízük szerint változzon a helyzet”.

A Demokratának adott interjúban a zenész szerint elég csak Orseolo Péterre gondolni, „aki hűbérbe adta a németeknek Szent István független Magyarországát. Most is ennek lehetünk a tanúi a politikai életben, lásd Magyar Pétert és társaságát”.

Tusk erős karakter, Magyar Péter viszont minősíthetetlen

Szörényi Levente úgy látja, hogy „Donald Tusk lengyel miniszterelnök is irányított ember, de ő legalább határozott karakterű és karakán, szemben az Egyesült Államok jelenlegi, félkegyelmű elnökével”.

A magyaroknak kitalált karakter, akit Orbán Viktor ellenében pénzelnek és építenek, egyszerűen minősíthetetlen. Mindenesetre én disszidálok, ha ezt az embert megválasztják miniszterelnöknek, méghozzá Törökországba!

– jegyezte meg az Illés és a Fonográf zenekarok vezető muzsikusa, aki saját bevallása szerint jóval előbb nyitott Keletre, mint a mostani magyar kormány. Szörényi Leventét nem hozza lázba Azahriah zenéje sem, még egyszeri hallhatás erejéig sem, mert zavarja az, hogy a fiatal zenész egyfajta egyveleg popzenével házal, amiben hangsúlyos a rap is.