Budapesti korábbi főpolgármestere az Ultrahangnak adott interjút, amiben többek között arról beszélt, hogy Vitézy Dávidra és Karácsony Gergelyre sem akart szavazni, szilárd meggyőződésből. Hozzátette ugyanakkor, hogy megítélése szerint a Fidesznek kellett volna nyernie.

Azt is elárulta, hogy sajnálja Szentkirályit, mivel a közvélemény jelentős része úgy fogta fel, hogy az ő személyisége az, amit a kampányban mutat, pedig ez szerinte nem így van.

Azt is megkérdezték a korábbi politikustól az interjú során, hogy előre megtervezték-e, hogy Szentkirályit visszaléptetik Vitézy Dávid javára, mire azt felelte: nincs semmiről sem megbizonyosodva, de szerinte voltak, akik tudták, hogy végül a Fidesz Vitézy mellé áll.

Ez Tarlós szerint „a hülyének is feltűnhetett”, mivel a kampány során Szentkirályi egyetlen kritikus mondatot nem fogalmazott meg Vitézy Dáviddal szemben, aki elvileg a kampány utolsó előtti pillanatáig az ellenfele volt.

A beszélgetés során egyébként a volt főpolgármester azt is elmondta, hogy a Mi Hazánk jelöltjére, Grundtner Andrásra szavazott.

Tarlós István beperelné Vitézy Dávidot, aki áll elébe

Az egykori főpolgármester rágalmazásért jelentené fel a főpolgármester-jelöltet. Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.