Tagadhatatlan tény, hogy az okostelefonok karbantartási jó anyagi befektetés. Az újabb szériák, jobb dizájnok és innovatív funkciók csábítóak lehetnek, de nem minden esetben muszáj a fogyasztói társadalomra hagyatkozni, és megvenni a legújabb modellt – írja a Femina.

A telefon élettartama nagyban összefügg a töltéssel és magával akkumulátor élettartamával. A lehetőségekhez mérten kerülni kell, hogy a készülék teljesen lemerüljön. Az ideális töltöttségi szint 20-80 százalék között van, így inkább többször apránként éri meg tölteni, mint egyszer 100 százalékra. Továbbá nem éri meg egész éjszaka töltőn hagyni a készüléket, amennyiben ez elkerülhetetlen, jó döntés lehet késleltetett töltést beállítani. 

Az egyre népszerűbb és kényelmesebb gyorstöltést csak indokolt esetben érdemes használni. A legjobb megoldás még mindig inkább a gyári töltők használata, mivel ezek minőségvédett termékek, így nem okoznak kárt a készülékben. 

processzor túlmelegedése szintén aláírhatja a telefon halálos ítéletét. A jelenséget előidézheti a töltés közbeni eszközhasználat vagy, ha túlterhelt az eszköz processzora. Továbbá gondot okozhat, ha túl sok alkalmazás fut a háttérben egyszerre, de szintén kárt okozhatnak a nagy felbontású játékok és filmek.

Az eszköz túlmelegedését is jobb megakadályozni, érdemes figyelni rá, hogy a telefon ne maradjon a forró autóban vagy a napon. Amennyiben ez mégis bekövetkezik, ajánlott hűvös helyre tenni a készüléket pár órára. 

A telefon optimális működéséhez elengedhetetlen a szoftverfrissítés, hiszen egy elavult operáció rendszer túlterheli a processzort. Ezt már automatikusan is be lehet állítani. 

Elengedhetetlen egy megbízható vírusirtó  alkalmazás telepítése is, hiszen ez megvédheti a készüléket a rosszindulatú szoftverektől, illetve a személyes adatok kiszivárgásától. Amennyiben valaki nagyon elveszne a több száz típus között, megoldás lehet a népszerű, jó értékeléssel bíró alkalmazások összehasonlítása.

A hosszan tartó magas fényerő szintén túlmelegíti a telefont, valamint az emberi szemre is káros hatást gyakorol. Ez könnyedén megelőzhető az automatikus fényerő-szabályozás beállításával.

Ajánlott legalább hetente egyszer újra indítani, vagy kikapcsolni a készüléket, mivel az eszköz így frissíteni tudja magát, valamint bezárja a háttérben futó alkalmazásokat, illetve a feleslegesen megnyitott fájlokat. 

Vadiúj, légből kapott telefon lehet a magyarok új kedvence

A jelek szerint azonban még legalább egy évet várni kell a megjelenésére, de addig is, a gyártó gondosan kikövezi a hozzá vezető utat.
Bővebben--->